Phileas Fogg

Damesdispuut Dylectus is onderdeel van Studentenvereninging Phileas Fogg.         Phileas-Fogg-Logo

 

 

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966 en daarmee ook de oudste studentenvereniging van Breda. Onze vereniging staat open voor heel studerend Breda en is dus niet direct verbonden aan een studierichting of Hogeschool. De verenigingsnaam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek “De reis om de wereld in tachtig dagen” van de Franse schrijver Jules Verne.

Lid zijn van studentenvereniging Phileas Fogg heeft vele voordelen.
Sv. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert waaronder een introductieweekend, een kerstgala, de greppeltocht, de “Phileas Cup”, een almanak en natuurlijk de vele borrels en feesten. De vereniging wordt draaiende gehouden door het bestuur en de verschillende commissies. In die commissies kan je veel leren en zelfs studiepunten halen voor je studie. Dit biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Daarnaast zijn wij de enige studentenvereniging met een eigen sociëteit in het centrum van Breda: De Parel. Deze wordt gerund door en voor studenten, waardoor wij de prijzen laag kunnen houden. Bovendien organiseren wij en onze disputen jaarlijks veel activiteiten die een goede invulling aan je studententijd geven.

Ga naar www.phileasfogg.nl voor meer informatie of klik op het logo!